Voor het Jeroen Bosch Ziekenhuis heb ik alle specialisten voor de website op de foto mogen zetten. Een project van ruim een jaar. Toen Eva & Gerard gingen trouwen kwam Eva haar moeder meteen met mijn kaartje aanzetten. Ik mocht haar fotograferen bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis en ze was mij na twee jaren nog niet vergeten. Als haar dochter ging trouwen dan was ik het ‘bruidscadeau’. Wat leuk dat ze mij altijd onthouden heeft en wat een PRACHTIG cadeau voor het bruidspaar. Het was een ongelooflijk mooie dag met een stralend bruidspaar. Ook ik heb genoten!

Kort nadat wij hadden aangekondigd te gaan trouwen, vroeg mijn moeder of we al nagedacht hadden over de foto’s. Mijn vader en zij hadden van hun eigen bruiloft destijds namelijk maar van één ding spijt: ze hadden geen professionele fotograaf ingehuurd. Voor ons was het besluit snel genomen: deze fantastische dag wilden we goed laten vastleggen. Maar dan volgt al snel de vraag ‘wie laat je dat dan doen?’… Er zijn zóveel fotografen en je hebt hem of haar wel de hele dag om je heen; als je dan moet lachen naar een fotograaf waar je spontaan kiespijn van voelt opkomen…
En toen kwam Marjon in het vizier. Zij had op mijn moeder een geweldige indruk gemaakt bij het maken van de pasfoto’s op haar werk. Zoveel toewijding, precisie maar ook spontaniteit en blijheid zelfs nog na de tigste pasfoto… Zo iemand kun je er wel bij hebben!
Dus niet veel later zaten we bij Marjon thuis thee te drinken aan de eettafel, en het was meteen gezellig. Alsof we haar al jaren kenden. Eigenlijk hadden we toen nog geen idee van wat er allemaal op ons af ging komen, maar Marjon des te beter. Samen maakten we een opzet van hoe het programma er die dag uit zou gaan zien, en natuurlijk had ze allemaal leuke ideeën. Al met al was het veel meer dan alleen maar een kennismaking met de fotograaf: na die middag in Den Bosch was alles een stuk ‘echter’ geworden. Het avontuur was begonnen!
De dag zelf was natuurlijk prachtig. En Marjon beweegt zich moeiteloos in de vrolijke chaos die een bruiloft met zich meebrengt. Door haar uitstraling en enthousiasme kan ze de gasten wanneer dat nodig is snel en kordaat voor een foto te laten poseren, waardoor de foto’s spontaan maar wel georganiseerd zijn. Die energie draagt ze ook over op anderen: je wordt al blij als je naar haar kijkt en dan lach je vanzelf! De foto’s en het album zijn hartstikke mooi geworden.
En ook de notoire fotocamera-ontwijkers van het gezelschap staan verschillende keren super op de foto 🙂
Al met al was Marjon niet alleen de fotograaf op onze trouwdag, maar ook een supergezellige aanvulling. Tijdens en na de bruiloft hebben we veel complimenten over haar gehad.
Terugkijkend kunnen wij dan ook zeggen dat zonder Marjon onze bruiloft niet compleet zou zijn geweest!

Collage Eva & Gerard